Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αίμα-Τιμή-Χρυσή Αυγή (;)


 Έχω να γράψω καιρό, το ξέρω. Σε κάθε ανάρτηση το ίδιο λέω, αλλά δε γίνεται να μη προσπαθήσω να απολογηθώ. Είναι πάντα μια καλή εισαγωγή, για όποια μαλακία κι αν θέλει κάποιος να γράψει σε ένα blog. Άλλωστε, δεν είχα και διάθεση να γράψω, η αναβλητικότητα που με χαρακτηρίζει γενικά, ενισχύεται από την πεποίθηση πως η άποψη μου είναι ακόμα ένα μόριο πλαγκτόν, στον ωκεανό βλακείας της παγκόσμιας μπλογκόσφαιρας. Τέλος πάντων.

Αποφάσισα να γράψω πάντως, γιατί μόλις άκουσα κάτι που έκανε τα δημοκρατικά μου ένστικτα να χορέψουν zumba. Ακριβώς απέναντι από το πατρικό μου, υπάρχει ένα Γυμνάσιο. Ένας πιτσιρίκος λοιπόν στο διάλειμμα, προφανώς από εφηβική άγνοια και ορμώμενος από τις τάσεις copy paste που έχουμε (είχαμε) όλοι σ' αυτοί την ηλικία, άρχισε να φωνάζει -άγνωστο γιατί- “Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή”. Ξέρω ότι μπορεί να το έκανε για χαβαλέ. Ξέρω ότι δεν έχει ιδέα για το τι είναι η Χρυσή Αυγή και απλά αναπαρήγαγε αυτά που άκουσε στο δρόμο, στην τηλεόραση, στο ίντερνετ ή οπουδήποτε αλλού. Ένα δεκατετράχρονο παιδί σαφώς και δεν έχει ευθύνη. Αυτή είναι αποκλειστικά δική μας ιδιοκτησία και μακάρι -αλλά πραγματικά ΜΑΚΑΡΙ- να μη ζήσουμε ποτέ τις συνέπειες της.

Ο λόγος είναι σαφής. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι τίποτα άλλο από τους συνεχιστές των χειρότερων εγκληματιών του περασμένου αιώνα. Δε μπορώ να χαρακτηρίσω αλλιώς κάποιους οι οποίοι έβαλαν φωτιά σε χωριά ολόκληρα, εκτελώντας όλους τους άντρες κάτοικους τους. Δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός για αυτούς που φόρτωναν σε τρένα ανθρώπους, στιβαγμένους σαν τα ζώα, προορίζοντας τους για λάντσιον μιτ. Δε γίνεται να αποκαλέσω αλλιώς αυτούς που με μόνο άλοθι την καταγωγή, το χρώμα ή της πολιτικές πεποιθήσεις, αφαιρούσαν ζωές λες και έπαιζαν Counter Strike. Και όποιος αναρωτηθεί για ποιο λόγο θα πρέπει να απολογηθεί η Χρυσή Αυγή για τα εγκλήματα των Ναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η απάντηση είναι απλή. Για τον ίδιο λόγο που και οι ίδιοι ζητάνε από τους κομουνιστές του σήμερα να απολογηθούν για τα εγκλήματα του Στάλιν ή οι δεξιοί για τις μαλακίες των εθνικοφρόνων τη δεκαετία του '50 και του '60. Η επίφαση των αναφορών στην Αρχαία Ελλάδα δυστυχώς δε λυτρώνει από την αδιαμφισβήτητη σχέση που έχουν με το εθνικοσοσιαλιστικό ιδεολόγημα και με όλα αυτά που αυτό πρεσβεύει.

Όλα αυτά όμως είναι γνωστά. Στους περισσότερους τουλάχιστον, γιατί υπάρχουν κι αυτοί που θαμπωμένοι από τη στρατοκαυλίαση, αγνοούν πως σε μια πιθανή επικράτηση των νεοναζί η ζωή που ήξεραν θα τελειώσει. Και αυτό που δε μπορώ να δεχτώ με τίποτα, είναι το ανόητο επιχείρημα πως η δημοκρατική χούντα που υποτίθεται ότι ζούμε, είναι χειρότερη από αυτά που υποστηρίζουν οι νοσταλγοί του Χίμλερ και του Μένγκελε. Εντάξει. Όταν θα δεις λοιπόν πως τους δεύτερους, δε θα μπορείς να τους διώξεις από την εξουσία ΜΟΝΟ με την ψήφο σου, όπως έκανες για τους πρώτους σε αυτές τις εκλογές, τότε θα καταλάβεις πως η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ και ΔΕΝ είναι παιχνίδι, ΟΥΤΕ χαβαλές. Στη Δημοκρατία έχεις τη δυνατότητα να στείλεις στο διάολο όποιον πιστεύεις ότι σου έχει γαμήσει τη ζωή και τα επιχειρήματα περί νοθείας, ελέγχου της ψήφου και λοιπά μοιρολατρικά αποδείχθηκαν περίτρανα τσιχλόφουσκες σε αυτές τις εκλογές. Η εναλλακτική σου στη χούντα ποια είναι;

Ξέρω πως τα πράγματα μπορεί να είναι λιγότερο σοβαρά και πως η ψήφος στους ναζί να ήταν απλά εκτόνωση από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Κάπως έτσι όμως ξεκίνησαν όλα και τη δεκαετία του '30, με έναν κόσμο απελπισμένο και χτυπημένο από την οικονομική κρίση του μεσοπολέμου. Μακάρι να καταλάβει αυτό το σχεδόν μισό εκατομμύριο Ελλήνων τι έκανε και να στείλει πίσω στη λήθη του 0.3% τους νοσταλγούς των χειρότερων εγκλημάτων στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το κακό είναι πως ήδη μπήκαν στη δημόσια ζωή και άρχισαν ήδη να δηλητηριάζουν παιδικές ψυχές και δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν εύκολα τον αγώνα τους. Και αν ανοίξαμε το κουτί της Πανδώρας, τυφλωμένοι από την απελπισία μας, δε θα υπάρξει κανένας κεντρώος Μιχαλολιάκος για να μας σώσει.

8 σχόλια:

  1. Η εναλλακτική σου στα σοβιέτ ποια είναι?
    Αν το ΚΚΕ πάρει την εξουσία θα ξανακάνει εκλογές?
    Το ΚΚΕ δεν είναι συνεχιστής ενός από τους μεγαλύτερους εγκληματίες του περασμένου Αιώνα: του Ιωσηφ Σταλιν?
    Η ΚΝΕ στα σχολεία δεν δηλητηριάζει παιδικές ψυχές?

    Εσυ απλώς αναπαράγεις αυτά που λένε τα ΜΜΕ και δεν προβληματίζεσαι γιατί, ενω ανέχονται το ΚΚΕ που κηρυτει στο καταστατικό του την ανατροπή της δημοκρατίας με επανάσταση, έχουν λυσαξει με τη Χρυση Αυγή.
    Αν εισαι σκεπτόμενος πολίτης και δημοκράτης επλιζω να τα σκεφετις αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έχω σκεφτεί. Και θεωρώ τη Χρυσή Αυγή απείρως πιο επικίνδυνη από το Κ.Κ.Ε. με τους 20χρονους επαναστάτες του playstation και τα γερόντια με τα μετεμφυλιακά σύνδρομα. Έχω γράψει για το ΚΚΕ άλλωστε σε παλιότερο post. Τώρα αν εσύ εξισώνεις το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή, σε ρεαλιστικό επίπεδο, είναι δικό σου θέμα. Θεωρητικά και οι δυο μπορεί να απεχθάνονται τη Δημοκρατία, το ζήτημα στην πραγματικότητα είναι ποιος μπορεί να απειλήσει ανθρώπινες ζωές. Τέλος, δεν αναπαράγω αυτά που βλέπω στην τηλεόραση. Δες σε πόσες χώρες είναι νόμιμα τα κομουνιστικά κόμματα και σε πόσες τα ναζιστικά. Αν εσύ αυτό το θεωρείς έλλειμμα δημοκρατίας ή προπαγάνδα των ΜΜΕ, τότε απλά δε συμφωνούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγορίνα; Θα σου το χαλάσω λίγο, αλλά πρέπει...

    Καταρχάς, να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι χρυσαυγίτης. Είμαι αντικομματικός και αντιδημοκράτης γιατί πιστεύω ότι τα κόμματα και η δημοκρατία διαιρεί το έθνος και δίνει την εξουσία στους αμόρφωτους, τους βλάκες και τους αδαής. Δεν καίγομαι για τον Μιχαλολιάκο και το κόμμα του, αλλά διαβάζω τόσο καιρό συρφετούς σαν τον δικό σου και έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για το αν υπάρχει έστω και η στοιχειώδης λογική στην Ελλάδα.

    Πιο συγκεκριμένα:
    Γράφεις ότι οι χρυσαυγίτες είναι οι συνεχιστές των χειρότερων εγκληματιών του εικοστού αιώνα, εννοώντας τους ναζί. Καταρχάς, οι χειρότεροι εγκληματίες του 20ου αιώνα ήταν οι κομμουνιστές και όχι οι ναζί. Χρησιμοποιούσαν ίδιες τακτικές, αλλά οι δεύτεροι σκότωσαν πολύ περισσότερο κόσμο και για περισσότερα χρόνια και έκαναν γενιές και γενιές ανθρώπων να υποφέρουν -σε αντίθεση με τους ναζί.

    Γιατί, πώς να το κάνουμε, οι ναζί όσο εγκληματίες και αν ήταν πήραν ένα ερείπιο και το έκαναν υπερδύναμη. Ο μέσος Γερμανός ζούσε πολύ καλύτερα από τον μέσο Ευρωπαίο -έστω και με τη προϋπόθεση να είναι "καλό παιδί" και να μην εκφράζει δημόσια ιδέες με αντίθετες απ'αυτές του καθεστώτος. Στις κομμουνιστικές χώρες, απ'την άλλη, λίγοι και καλοί επωφελήθηκαν και όλοι οι άλλοι πέθαιναν απ'τη πείνα.

    Νομίζω λοιπόν ότι έχουμε ξεκαθαρίσει ποιοι ήταν οι χειρότεροι εγκληματίες του περασμένου αιώνα.

    Πάμε τώρα στους Χ.Α.τες και τον "ναζισμό" τους: καταρχάς, η σημερινή Χ.Α. δεν είναι σε καμία περίπτωση ναζιστική. Ναζί ήταν παλιά. Σήμερα είναι απλώς εθνοκάπηλοι και πατριδέμπορες και παίζουν στο ίδιο δημοκρατικό παιχνίδι με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Πλουτοκρατία, άσε που τους χρησιμεύουν για να τσεκάρουν τα ιδεολογικά "αντανακλαστικά" του κόσμου βάσει ιδεολογίας.

    Όσον αφορά το "συνεχιστές", τι είδους συνεχιστές είναι αφού δεν είναι καν ναζί; Στο κάτω κάτω και να ήταν δεν θα μπορούσε κάποιος να τους χαρακτηρίσει έτσι γιατί δεν "συνεχίζουν" κάτι, αλλά πιστεύουν σε κάτι, το οποίο σε τελική ανάλυση δεν είναι εντελώς λάθος.

    Κάθε ιδεολογία έχει ένα μέρος της αλήθειας. Ο ναζισμός, κατά τη γνώμη μου, έχει τη μαγεία του, και μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας από τις άλλες ιδεολογίες. Και δεν είμαι καν αντισημίτης. Αλλά, πώς να το κάνουμε, εγώ γουστάρω Γ'Ράιχ: την ιδεολογία (τουλάχιστον εν μέρει), τα σύμβολα, τις παρελάσεις, τις συγκεντρώσεις, που ήταν σωστά τελετουρικά, με φωτιές, λάβαρα και χαιρετισμούς, τους γαμηστερούς στρατούς, τον ίδιο τον Χίτλερ σαν άτομο, που ξεκίνησε από το μηδέν και κατέκτησε όλη την Ευρώπη -και εγώ γουστάρω άτομα που ξεκινάνε από το τίποτα και καταλήγουν να τους συζητάει όλος ο κόσμος- και τέλος πάντων, για μένα το Γ'Ράιχ έχει το "κάτι" του και πολύ θα ήθελα να υιοθετήσουμε και εμείς αυτό το "στυλάκι".

    Ένας σωστός εθνικοσοσιαλιστής θα σου πει το εξής απλό: από πού και ως πού θα ζητήσεις από εμένα τα ρέστα για το τι έγινε στο όνομα της ιδεολογίας; Εμένα η ιδεολογία με νοιάζει (άντε, ίσως και το "στυλάκι" :P) και όχι τι έγινε για αυτήν. Χέσε και κατούρα τι λέει ο κάθε παπαρολιάκος και από ποιους ζητάει να απολογηθούν για τα εγκλήματα του Στάλιν και του Μάο -αυτή είναι απλά προπαγανδιστική τακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη που βγήκε λίγο μεγάλο, αλλά θα μου επιτρέψεις να συνεχίσω στο θέμα της δημοκρατίας.

    Εγώ θα σου πω ότι οι Χ.Α.τες, ως μέρος του συστήματος, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καταλύσουν την δημοκρατία, αλλά επειδή σε βλέπω υπέρμαχό της λέω να πάω λιγάκι στο ιδεολογικό μέρος της...

    Βρίσκεις καμία σοβαρότητα σε ένα πολίτευμα που δίνει την εξουσία στον όχλο; Ο οποίος είναι αμόρφωτος, παραπληροφορημένος, ελεγχόμενος και μπορεί ο καθένας να το κάνει ό,τι θέλει; Η δημοκρατία λέει ότι οι 5 έχουν δίκιο επειδή είναι 5 και οι 3 έχουν άδικο επειδή είναι 3, και πρέπει να γίνει αυτό που θέλουν οι 5, όσο μαλακία και αν είναι -σαν να αποκλείεται να θέλουν κάτι λάθος.

    Βασικά, εδώ που τα λέμε, οι πολλοί συνήθως δεν ξέρουν το καλό τους. Οι "λίγοι" ξέρουν πάντα κάτι παραπάνω. Εκτός αν πιστεύεις ότι οι πολλοί ξέρουν το σωστό ενώ οι λίγοι είναι οι ημιμαθείς που τους δείχνουμε για να γελάμε, οπότε είσαι κλινική περιπτωση και τσάμπα κάθομαι και σου μιλάω.

    Βρίσκεις σοβαρότητα σε ένα πολίτευμα στο οποίο κάθε άποψη έχει το ίδιο κύρος; Η γνώμη ενός γιατρού, ας πούμε, με τη γνώμη ενός πρέζακα που δεν έχει βγάλει ούτε το δημοτικό;; Θεωρείς πολίτευμα που αξίζει να εφαρμοστεί, ένα πολίτευμα που βάζει να αποφασίζουν οι μορφωμένοι με τους αμόρφωτους, οι έξυπνοι με τους ηλίθιους, οι νέοι με τους γέρους, αυτοί που σκέφτονται με αυτούς που είναι εντελώς άβουλα όντα, και μάλιστα δίνει στη γνώμη όλων το ίδιο κύρος;;;

    Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική σου...

    Α, λες ότι στη δημοκρατία ξαποστέλνεις όποιον θες. Τώρα που βλέπεις ότι προσπαθούν να ξαποστείλουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, σε χαλάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω στη Δημοκρατία που καλλιεργεί όλους τους πολίτες έτσι ώστε να έχουν άποψη και κριτική σκέψη ώστε να ξέρουν ποιος τους δουλεύει και ποιος όχι.

      Το αν κάποιος σε γαμάει, δε χρειάζεται πανεπιστημιακές σπουδές για να το καταλάβεις και αυτό αποδείχθηκε σ'αυτές τις εκλογές. Δε με χαλάει καθόλου το γεγονός πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πήγαν στο διάολο, ίσα ίσα. Με χαλάει που ανέβηκαν κόμματα όπως η Χ.Α. ή ο Καμμένος ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Κανένας δεν είπε όμως πως η Δημοκρατία είναι το τέλειο σύστημα. Απλά, από αυτά που προσφέρονται, είναι το δικαιότερο.

      Διαγραφή
  5. Μερικές διορθώσεις γιατί λόγω ταχύτητας έκανα κάποια... απαράδεκτα λάθη:

    "τους βλάκες και τους *αδαείς* "

    "δημόσια ιδέες ** αντίθετες"

    "καθένας να *τον* κάνει ό,τι θέλει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με το μπαρδόν αδερφέ αλλά θα στο χαλάσω κι εγώ. Το ότι το Γ' Ράιχ δε κατάφερε να πετσοκόψει περισσότερους ανθρώπους στην ιδιόμορφη κόντρα με τον Στάλιν, οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι ηττήθηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και έπαψε να υφίσταται. Και λες ότι η Γερμανία ήταν τίποτα και έγινε η υπερδύναμη και ο λαός δε πεινούσε. Μα το ίδιο συνέβη και στη Σ.Ε.! Ήταν ένα μάτσο αγρότες που πεινούσαν λόγω του Τσάρου και έγιναν κι αυτοί υπερδύναμη!

    Λες επίσης ότι ο μέσος Γερμανός περνούσε καλύτερα από τον μέσο Ευρωπαίο. Για πόσο; Από το '33 μέχρι και το '39 που ξεκίνησε ο πόλεμος, εκτός αν θεωρείς ευημερία να λείπει ο άντρας στον πόλεμο και να περιμένει η γυναίκα του στο σπίτι. Και για το κατά πόσο ευημερούσαν όλοι, ρώτα όλους τους μη άριους που αναγκάστηκαν και έφυγαν ή εκτοπίσθηκαν ή σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Χίτλερ.

    Συνεχίζεις και λες ότι η Χ.Α. ήταν ναζιστές και δεν είναι. Σώπα. Τι άλλαξαν και έγιναν πιο μετριοπαθείς τώρα; Αρχηγό; Δεν αποποιήθηκαν τον ναζισμό, ούτε πατριδοκαπηλεύονται. Κρύβουν τις απόψεις τους για να μη τους πάρει χαμπάρι ο κόσμος. Στην τελική, έχεις διαβάσει το πολιτικό πρόγραμμα της Χ.Α.; Καθαρά εθνικοσοσιαλιστικό είναι. Τώρα αν δε θες να το πεις ναζιστικό, πες το όπως θες, τα γεγονότα δεν αλλάζουν, όσους συρφετούς και να διαβάζεις.

    Επίσης λες ότι δε μπορούμε να τους πούμε συνεχιστές γιατί απλά πιστεύουν στην ιδεολογία και όχι στις πράξεις. Μα αυτή η ιδεολογία είναι που προκάλεσε αυτές τις πράξεις, δεν έγιναν στο όνομα της! Μόνο το γεγονός ότι κηρύσσει το μίσος, είναι αρκετό για να ξεκινήσει το πετσόκομα!

    Δε ξέρω κατά πόσο έχεις ασχοληθεί με τα της Χ.Α., απλά επειδή έτυχε να βρεθώ πολύ κοντά, πίστεψε με, μόνο αθώοι πατριώτες εθνικιστές δεν είναι.

    Τέλος, όσον αφορά την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία (αν θεωρήσουμε ότι αυτή περιγράφεται στον "ο Αγών μου", και αν το έχεις διαβάσει) είναι απλά μια μίξη τρέλας με ολίγη από σοσιαλισμό, πατριωτισμό, ρατσισμό και οτινανισμό. Τώρα αν τη γουστάρεις ή όχι, είναι επίσης δικαίωμα σου, όπως και να διαφωνώ και να γράφω συρφετούς ;)

    Τέλος όσον αφορά την εμφάνιση θα συμφωνήσω σε κάποια σημεία. Η δερμάτινη καπαρντίνα των αξιωματικών γαμεί, αλλά δε θα τους γουστάρω κι όλας επειδή είχαν γαμώ τους σχεδιαστές μόδας :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή