Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Γκρίνιες νο 44

Λοιπόν, επειδή τις δυο τελευταίες μέρες οι γκρίνιες πάνε και έρχονται και η ΒΛΑΚΕΙΑ χτυπάει κόκκινα, καθώς κι επειδή όπως είπε ο Κομφούκιος "η άποψη είναι σαν την κ***τρυπίδα, όλοι έχουν από μια", θα πω κι εγώ τη δική μου μαλακία και θα τη ρίξω στον ωκεανό μαλακίας που ήδη κυματίζει σ'αυτή τη χώρα.

Κατά πρώτον. Όταν θα καταλάβουμε ότι αυτή η κοινωνία αποτελείται από ένα σύνολο ανθρώπων και όχι από ξεχωριστά κομμάτια που ήρθαν με κοντέινερ από το Χονγκ Κονγκ, τότε θα αντιληφθούμε ΠΟΙΟΣ φταίει για την κατάντια αυτού του κωλοχανίου που το λέμε Ελλάδα. Φταίω εγώ, φταις εσύ, φταίει ο Χατζηπετρής και αϊ στο διάλο. Ναι για τα ομόλογα δε φταίω εγώ, φταίω όμως που γλύφω τον βουλευτή να με βάλει stage στο δημόσιο για να με πληρώνει με δανεικά. Ναι για τη μαλακία που δέρνει τους μπάτσους δε φταίω εγώ, φταίω όμως που τον είχα στη σφαλιάρα στο δημοτικό και το έπαιζα ανάρχας. Ναι, δε φταίω που ο επιχειρηματίας κοστολογεί το σκουπίδι του εκατό φορές πάνω, φταίω όμως που θέλω να το παίξω μούρη στο Venue Σάββατο βράδυ. Οι σχέσεις μιας κοινωνίας είναι τόσο πολύπλοκες και τόσο διαδραστικές, που είναι απλά ηλίθιο να νομίζει κάποιος ότι δε φταίει για τίποτα στην κενωνία την άτιμη που γεννήθηκε.

Σ'αυτό το σημείο και κατά δεύτερον, θα κάνουν την εμφάνιση τους οι γνωστοί που θα λένε "εγώ δε πήρα ποτέ τίποτα, δε βολεύτηκα με stage, δεν έχω γλύψει βουλευτή, είμαι μποέμ αριστερός και σας γράφω στα παπάρια μου, διαβάζω Καστοριάδη, Αξελό και Μαξ Βέμπερ και δε με θεωρώ υπεύθυνο γι' αυτή την κατάσταση". Καλώς τους. Οκ, δε φταίτε, αλλά τι κάνατε αντί να ξεστραβώνεστε στα βιβλία και να γράφετε άρθρα που ο ίδιος ο Μπαμπινιώτης θα χρειαζόταν μια βδομάδα να μεταφράσει; Α μπράβο. Γράφατε άρθρα που ο ίδιος ο Μπαμπινιώτης θα χρειαζόταν μια βδομάδα να μεταφράσει. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι ανεύθυνος, όσο κι αν κάποιοι θέλουν να απεκδυθούν τον μανδύα τούτο.

Στα χθεσινά. Τα γεγονότα. Η Γ.Σ.Ε.Ε. απεργούσε. Η Μαρφίν δούλευε. Τρεις πίθηκοι την έκαψαν. Τρεις άνθρωποι και μισό, έχασαν τη ζωή τους. ΑΥΤΑ είναι ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Τα υπόλοιπα, για το αν έπρεπε να είναι η τράπεζα ανοιχτή, για τις πυρασφάλειες, για τους πίθηκους που την έκαψαν και το πόσο ωραία όνειρα θα είδαν το βράδυ, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο. Γιατί δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που σε μια ζητήση να μην είχε πει "δε με νοιάζει για τις τράπεζες, ας τις κάψουν, τα μαγαζιά του κόσμου με πειράζει που κατέστρεψαν". Όταν έχεις τέτοια ανέχεια, είναι θέμα χρόνου -και θέμα τύχης που δεν έγινε νωρίτερα- να συμβεί αυτό που συνέβη. Όταν ανέχεσαι ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΛΟΓΟ, κάποιους να καταστρέφουν αυτά τα οποία εσύ ΔΕ ΘΕΣ να αλλάξεις, τότε είναι ΛΟΓΙΚΟ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ να συμβούν γεγονότα ανάλογα με τα χθεσινά. Είμαστε η κοινωνία που θέλουμε.

Τέλος, μια απόδειξη για τα παραπάνω και για το πόσο πολύ μας επηρέασε όλο αυτό το σκηνικό, ας δούμε πόσοι μαζεύτηκαν σήμερα για να διαμαρτυρηθούν ΣΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ και πόσοι έγιναν μέλη στα γελοία και γλοιώδη γκρουπ του facebook με τίτλους όπως "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΕΝΑ PAGE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΡΗ ΕΓΓΥΟ ΠΟΥΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ", ακολουθούμενα με like και share ακριβώς από κάτω τα βίντεο του Κιάμου και της Rihanna. Έλεος. Όταν επιτέλους καταλάβουμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε και κυρίως ΑΝ θέλουμε να το αλλάξουμε, τότε θα δούμε διαφορά. Προς το παρών, ανάψτε κανά κεράκι στο internet όπως κάνατε για τα παιδιά στα Τέμπη και αφήστε την αλλαγή γι'αργότερα.

Αφιερωμένο:
Στα παιδιά στα Τέμπη που σκοτώθηκαν και όλοι λέγαμε ότι είναι καιρός να αλλάξουμε την κοινωνία μας.
Στα παιδιά στο Μαλιακό που σκοτώθηκαν και όλοι λέγαμε ότι είναι καιρός να αλλάξουμε την κοινωνία μας.
Στους νεκρούς των πυρκαγιών το 2007 και όλοι λέγαμε ότι είναι καιρός να αλλάξουμε την κοινωνία μας.
Στον Αλέξη Γρηγορόπουλο που σκοτώθηκε το 2008 και όλοι είπαμε ότι είναι καιρός να αλλάξουμε την κοινωνία μας.
Στον Νεκτάριο Σάββα που σκοτώθηκε το 2009 και όλοι είπαμε ότι είναι καιρός να αλλάξουμε την κοινωνία μας.
Στον Αφγανό πιτσιρικά και στην αδερφή του που πέσαν θύμα έκρηξης βόμβας και όλοι είπαμε ότι είναι καιρός να αλλάξουμε την κοινωνία μας. Στους τρεις και μισό νεκρούς των επεισοδιων. Μήπως είναι και τώρα καιρός να αλλάξουμε την κοινωνία μας;

10 σχόλια:

  1. Κάτσε να στρώσω το χαλί για το πρώτο σχόλιο στο blog..!! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρε και τη δικιά μου μαλακία για τον ωκεανό μας λοιπόν:
    Σκατά αλλαγή περίμενε.. Θέλει κότσια και ο Έλληνας δεν τα έχει ούτε για τον εαυτό του, αλλιώς δε θα μου έλεγαν όλοι οι 24χρονοι γνωστοί μου "διαβάζω για τον ΑΣΕΠ". Τράβα ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ,αν είσαι γεωπόνος τράβα καλλιέργησε κανένα χωράφι αντί να γίνεις προιστάμενος χαρτούρας. Αν είσαι μουσικός δούλεψε σε κανένα ωδείο ή ανοιξε το δικό σου, βάλε φαντασία και πήγαινε να συνεργαστείς με άλλους και να φτιάξεις μια ορχήστρα που θα σκίζει, μην πας στο δημοτικό για να διδάξεις, έλεος. Τι παράγουμε η Ελλάδα σαν έθνος; Ούτε τουρισμό δεν έχουμε πια,κι αυτός εσωτερικός κατάντησε. Τι περιμένεις; Άσταδγιαλα, συγχίστηκα πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως το πες. Για κάποιον άγνωστο λόγο (καλά, όχι και τόσο άγνωστο), έχουμε χάσει κάθε διάθεση να παράγουμε οτιδήποτε και περιμένουμε να μας ταΐσει ο γερμανός και ο γάλλος. Το δυσκολότερο πράγμα δεν είναι να θες δουλειά και να μη βρίσκεις αλλά να πρέπει να δουλέψεις και να μη θες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς που το αναδημοσίευσε το troltiko και σε μάθαμε φίλε...
    Θα σε παρακολουθώ, μου αρέσεις ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προωθείστε με, προωθείστε με.. Α, και μη σε δω να καταγγέλεις τίποτα στο τρωκτικό... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ίσως το πιο σωστό σχόλιο που ανέβηκε στο τρωκτικό! Respect my friend. Έχω την άδεια σου να το αναδημοσιεύσω στο προφιλ μου στο FB; (με αναφορά πηγής φυσικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είμαι ένας από τα εκατομμύρια των Ελλήνων που κολυμπά στον ωκεανό που ανέφερες πριν φίλε μου!!!Δυστυχώς οι Έλληνες δεν θέλουν να κολυμπούν...θέλουν να τους κρατάνε!!Κι έτσι δεν πρόκειται να πάμε μπροστά!!Εύγε για τα σχόλιά σου!!Περιμένω να ξαναμιλήσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχεις απολυτο δικιο, εδω και χρονια καποιος αλλος εφταιγε για τους ελληνες που ζηλευε το πνευμα κ την χωρα τους...
    Και περιμενε ο ελληναρας οτι τα πραγματα θα πανε καλα μιας κ με τετοια καταγωγη - βαρεθηκα να ακουω για τα φωτα που δωσαμε στον κοσμο, ποια φωτα ρε κακοιμηρε κ τι σχεση εχεις εσυ ο νεοελληνας με αυτα???- ολοι θα ετρεχαν να σωσουν τους "φιλοσοφους" της υφηλιου...
    Αλλα μεσα στην παραζαλη μας ξεχασαμε να κοιταξουμε τα χαλια μας, και αν ο καθενας μας δεν αλλαξει νοοτροπια κ δεν ξαναβρει φιλοτιμο κ αρχες τιποτα δεν θα αλλαξει.
    Μεχρι τοτε ας βολευτουμε με τις λαμογιες μας, τις μιζες μας, τον καναπε με το φραπε μας και ας συχτιριζουμε καθημερινα τα αισχη μας...
    ..ετσι, για να νιωθουμε οτι κατι καναμε κ εμεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή