Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Γκρίνια νο 47

Με αφορμή κάποια σχόλια στο blog, σκέφτηκα κάποια πράγματα τα οποία δείχνουν τη νοοτροπία μας, η οποία απ' ότι καταλαβαίνω δε πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Μάλλον αυτό βλέπει ο Απόλλωνας από τον Σείριο και λέει “γ@@ησε τους, που να κατεβαίνω τώρα στο κωλοχανίο”.

ΠΡΩΤΟΝ και κύριον. Σε όλες -μα ΟΛΕΣ – τις περιπτώσεις εθνικής καταστροφής, πάντα έφταιγε ένας εξωτερικός παράγοντας, εκτός από το ίδιο μας το μυαλό. Το '44 (για να μη πάω πιο πίσω) φταίγανε οι Άγγλοι, το '67 οι Αμερικάνοι, το '74 οι Τούρκοι, το '99 (στο χρηματιστήριο) τα παπαγαλάκια, τώρα οι διεθνείς κερδοσκόποι. ΠΟΤΕ, μα ΠΟΤΕ, αυτή η ηλίθια νοοτροπία της εξουσιομανίας που μας διακατέχει ΟΛΟΥΣ απ' άκρο σε άκρο και που είναι το πιο πρόσφορο πεδίο δράσης για ΟΛΟΥΣ αυτούς που γουστάρουν να παίζουν παιχνίδια και να κερδίζουν οφέλη. Για να συνεννοούμαστε. Κανένας Άγγλος δε θα μπορούσε να μας επηρεάσει, αν δε γούσταραν κάποιοι Ελληνάρες να πάρουν την εξουσία. Κανένας Αμερικάνος, Τούρκος, Γάλλος, Μποτσουανός δε θα μπορούσε να κάνει κάτι αν δεν υπήρχαν αυτοί οι οποίοι τους στήριζαν ΕΜΜΕΣΑ ή ΑΜΕΣΑ, και δεν αναφέρομαι ΜΟΝΟ στους πολιτικούς. Το ότι υπάρχουν ακόμα νοσταλγοί της Χούντας π.χ τα λέει όλα. Αν είχαμε ΕΣΤΩ ΔΕΚΑ νανογραμμάρια εθνικής ευθύνης και συνείδησης, όλοι οι από πάνω θα έρχονταν μόνο για τουρισμό (μαζί με τις γυναίκες τους, πράγμα το οποίο μας εξυπηρετεί).

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Surprise! Ο Λιακόπουλος λέει μαλακίες! ΔΕΝ υπάρχουν ΕΛ, μελ, σελ. What the hell! Αν κάποιους τους παρηγορεί η ιδέα ότι υπάρχει μια υπεροργάνωση τύπου 17Ν αλλά στο πιο πατριωτικό, ας βρούνε κάτι άλλο γιατί αυτά τα παραμύθια είναι ότι πρέπει για να συνεχίσουμε να ζούμε σε έναν κόσμο τύπου Matrix, όπου οι άλλοι θα μας ρουφούν το αίμα κι εμείς θα αυνανιζόμεθα με την εικόνα του Ηλίου Απόλλωνα και του δελφικού Έψιλον. Θα 'θελα να 'ξερα, η εικόνα και μόνο αυτών των “ερευνητών” που μοιάζουν λες και έχουν πάρει ένα κιλό LSD και οι οποίοι υποστηρίζουν όλα αυτά, δε πείθει κανέναν ότι λένε ασυναρτησίες;

Σ' αυτό το θέμα. ΔΕΝ υπάρχει βοήθεια από καμιά ξένη χώρα ΧΩΡΙΣ ανταλλάγματα. Αν (λέμε αν...) ερχόταν η Κίνα και αγόραζε τον Πειραιά (τώρα δε σας πειράζει που χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία;) για 300 δις ευρώ (LOL) και ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ να δουλεύεις σαν τον Κινέζο 25 ώρες το 24ωρο για 20ε θα σ' άρεσε; Όχι. Αν ερχόταν η Ρωσία και έφτιαχνε μια βάση (LOL ξανά) στην Αλεξ/πολη, και απαιτούσε αύριο μεθαύριο να δείχνεις διαβατήριο για να περάσεις την Εγνατία στο ύψος της Κομοτηνής, θα σ' άρεσε; Όχι.

Λοιπόν, την μια φορά που υπήρχε η φήμη ότι θα μας βοηθούσαν οι Ρώσοι, ήταν το 1821. Πήραμε το τρίτο το μακρύτερο βέβαια όσον αφορά τη βοήθεια, ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΤΙ! Σηκωθήκαμε από ντιβάνια, καρέκλες, πολυθρόνες, μπαουλοκάσελα και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΜΕ! Δε καθόμασταν μακάριοι, περιμένοντας τον θείο Ιβάν με το ξανθό γένος.

ΤΡΙΤΟΝ. Ζω ένα Deja vu. Ό,τι διάβαζα στα blog τις επόμενες μέρες ενός συγκλονιστικού γεγονότος, διαβάζω και τώρα. Γιατί δε σηκωνόμαστε; Γιατί δε βγαίνουμε έξω; Γιατί δε τους παίρνει ο διάολος κλπ. Γιατί; Γιατί πρέπει να σηκωθείς! ΣΗΚΩ! Το “γιατί δε σηκωνόμαστε”, από το “σηκώνομαι ΤΩΡΑ” εμπεριέχει μια γερή δόση βαρεμάρας, όπου περιμένεις κάποιος άλλος να κάνει την αρχή, και αν δεν έχει Λαζόπουλο το βράδυ, μπορεί να σηκωθείς κι εσύ. Μετά από δυο μέρες όμως βγαίνει το DVD της Ντούβλη και παρηγοριόμαστε στα βυζιά της.

ΤΕΛΟΣ. Η οργή που νιώθει ο κόσμος είναι δεδομένη. Ακόμα και οι βολεμένοι που ξεβολεύτηκαν, τα έχουν πάρει στο κρανίο. Δεν αρκεί ΟΜΩΣ μόνο αυτό. Και ο κύριος Σπύρος στον 4ο θυμώνει που τρώει παντόφλα από την υπέρβαρη κυρία Αθανασία με τα μπικουτί στα μαλλιά. So what? Αν δε της στράψει κάνα φούσκο, θα συνεχίζει να του τρώει τα σωθικά μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ. Ας βρούμε λοιπόν ΠΟΥ φταίξαμε, ΠΟΙΟ είναι το μερίδιο ευθύνης μας, συνειδητοποιώντας έτσι ΓΙΑΤΙ τα τραβάμε όλα αυτά και ΟΛΑ να δείτε που θα βρουν αυτόματα τον δρόμο τους. Αλλιώς σε κανά δίμηνο πάλι που θα σκάσει κάτι σοβαρό, πάλι θα κλαιγόμαστε online.

9 σχόλια:

  1. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ..ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!..ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ..ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΤΕΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ: "ΟΣΟΙ ΔΙΕΥΨΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ!" ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [...Δυστυχώς, το οικονομικό επιτελείο αντέδρασε δημόσια αρνητικά στην προοπτική δανεισμού από χώρες όπως η Κίνα...Ν. Κοτζιάς]. Αυτό εγώ το κόβω για εκτίμηση του Κοτζιά παρά για πρόταση από την Κίνα, όπως αυτές που διατυπώθηκαν και που έκραξα και θα συνεχίζω να κράζω. Το 'υπάρχει πρόταση από την Κίνα' από το 'μπορούμε να δανειστούμε από την Κίνα' έχει τεράστια διαφορά Λέων. Ή μήπως η Κίνα θα μας τα χάριζε για τα..λιμάνια μας νομίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://m-epikaira.gr/2010/02/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF/

    Ορίστε και το link. Διαβάζεις πουθενά ότι υπήρχε πρόταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ PROJECTMAN..ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ?...ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ?..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙΣ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ! ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ-ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!..ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΑ(πράγμα που ο υπογράφων απευχεται αν ισχυε οντως και καναμε την παλαβή)ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΠΛΟΦΑΡΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ! ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε Λέων. ΡΕ Λέων. Το ξαναλέω μια φορά. Το "Υπάρχει πρόταση από Κίνα,που μας κάνει π***ς για να μας δανείσει" όπως ΛΕΓΑΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ, διαφέρει από το ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ! Χαίρω πολύ! Και με το Βιετνάμ μπορούμε να διαπραγματευτούμε, τι να λέει; Εγώ κράζω το συνωμοσιολογικό χαρακτήρα των φημών, που μας κάνουν να αποπροσανατολιζόμαστε και όχι το τι ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να γίνει. ΔΕΝ έγινε! Τέλος! ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΦΑΜΕ !,,ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ! ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ΑΣΤΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ! ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΤΩΣ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΣΤΟ ΔΝΤ! ΜΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΜΩΣ ΣΕ ΣΤΕΛΝΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΝΤΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΟΛΟΙ,,ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ COCSCO,ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ..ΚΟΝΤΑ! ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή