Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Γκρίνια νο53

Είχα καιρό να γράψω, ξέρω. Η έμπνευση όμως είναι σαν το κόψιμο, σου έρχεται εκεί που δε το περιμένεις. Βέβαια το περιμένεις ότι θα σου έρθει κόψιμο αν πιεις ελληνικό καφέ, αλλά ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΣΩ τώρα να εξηγώ γιατί δε μου έρχεται έμπνευση όταν κι επειδή πίνω ελληνικό.

Επί της ουσίας. Σήμερα η διεθνής κοινότητα έγινε για άλλη μια φορά παρατηρητής των φασιστικών πρακτικών του κράτους του Ισραήλ. Ένας μικρός στόλος απέπλευσε από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους φυλακισμένους σ' αυτό το ιδιότυπο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Κάπου στη διαδρομή και λίγο πριν την άφιξη τους στη Γάζα, Ισραηλινοί terminators, X-MAN, Thundercats και Pokemon μπούκαραν στα πλοία και μακέλεψαν καμιά εικοσαριά ακτιβιστές που πήγαν να τους αντισταθούν με.. σιδηρογροθιές και μαχαίρια που αλείφουν το βούτυρο. Το ζήτημα είναι πως όπως και σε όλες τις περιπτώσεις ΚΑΙ εδώ το νόμισμα έχει δυο πλευρές.

Θα ξεκινήσω με τη μια, η οποία και είναι πασιφανέστατη, κατακριτέα και προκαλεί λύπη (wtf...) όπως λένε και τα τριτοξάδελφα του θείου Σαμ. Λοιπόν, αγαπητέ λαέ του Θεού. Ο Θεός του Ισραήλ είπε “οφθαλμό αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος”. Σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε “οφθαλμούς, μύτες, αυτιά αντί οφθαλμού και οδόντες, κώλους, κεφάλια αντί οδόντος”. Κάπου τα έχετε μπερδέψει, πράγμα που σας εξυπηρετεί βεβαίως βεβαίως, γιατί ο θείος Σαμ δε τραβάει ποτέ το αυτί στα αγαπημένα του ανίψια. Αν λοιπόν απορείτε γιατί ο κόσμος δε σας γουστάρει, κοιτάξτε λίγο τις πρακτικές σας και αφήστε τον πρόλογο περί Ολοκαυτώματος, γενοκτονίας κλπ. Το να εκμεταλλεύεσαι τον φρικτό θάνατο ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ομόαιμων σου ως επίφαση για τις τωρινές πράξεις σου, είναι, το λιγότερο, αποκρουστικό. Έχετε μείνει εσείς και ο περήφανος αμερικανικός λαός, ο οποίος απορεί γιατί ο κόσμος αντί να τους ευχαριστεί που ρίξαν τον Σαντάμ, τους βρίζει και τους μισεί. Δε θα πω τίποτα περισσότερο, όχι γιατί φοβάμαι μη φιγουράρει ξαφνικά το όνομα μου στις λίστες εισόδου του Villa Mossad , αλλά έχουν γραφτεί τόσα και τόσα επί του θέματος, από Ισραηλινούς πολίτες κι όλας, που δε πρόκειται να προσθέσω τίποτα περισσότερο.

Η άλλη πλευρά του νομίσματος έχει ως εξής. Μερικές δεκάδες ακτιβιστών, ξεκίνησαν μια ωραία μέρα και είπαν “πάμε να κάνουμε απόβαση στη Γάζα”. Βρήκαν τρία καράβια, μάζεψαν και ανθρωπιστική βοήθεια και ξεκίνησαν τον δρόμο τους, λες και πήγαιναν εκδρομή στη μαγευτική Ικαρία να πιουν ρακόμελα. Σύντροφοι. Απέναντι σας έχετε μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές μηχανές του κόσμου. Έχετε ένα κράτος που δε φοβάται να την ανάψει σε δεκάχρονα παιδιά επειδή απείλησαν τους στρατιώτες του με.. μπάμιες, ντομάτες και χαλίκια χωρίς να τους πει ΚΑΝΕΙΣ τίποτα. Εκεί τα μωρά πρώτα μαθαίνουν τη λέξη “όπλο” και μετά το “μαμά”, “μπαμπά” και “άτα”. Και τους αψηφάτε; Το να τα βάλεις με το Ισραήλ δεν είναι το ίδιο με το να πετάς μολότοφ, πέτρες και καδρόνια στους Έλληνες ματατζήδες. Δεν είναι Υπουργείο Εργασίας να κάνετε κατάληψη ότι ώρα γουστάρετε και να μη σας πει κανένας τίποτα. Δεν είναι τίποτα από αυτά που έχετε συνηθίσει. Οκ, σύμφωνοι ότι κάτι πρέπει να γίνει, ότι κάποιος πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά αυτοί τη στιγμή είκοσι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, επειδή ΥΠΟΤΙΜΗΣΑΝ τον κίνδυνο! Δεν είναι όλα τόσο ρομαντικά και αυτή η αφέλεια είναι που κόστισε τη ζωή σε τόσα άτομα. Και το αποτέλεσμα ξέρετε ποιο θα είναι; ΑΚΡΙΒΩΣ. Οι άνθρωποι στη Γάζα θα συνεχίσουν να πεινάνε..

10 σχόλια:

  1. Την καλησπέρα μου. Ως προς το πρώτο κομμάτι αυτών που γράφεις τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λες και τα ίδια γράφω κι εγώ σήμερα. Ως προς την άλλη όψη αναρωτιέμαι αν όντως υποτίμησαν την κατάσταση (και καλά κάνεις και το τονίζεις με κεφαλαία) ή γνώριζαν ότι πάνε στη σφαγή. Γιατί 19 νεκροί από εκπαιδευμένους κομμάντο είναι πολλοί για να είναι τυχαίο. Ή οι εντολές των Ισραηλινών ήταν σκοτώστε αρκετούς (που αμφιβάλω αν ήταν ) ή η αντίσταση ήταν μεγάλη (πιο μεγάλη πάντως από μπάμιες και καδρόνια.). Πάντως όπως και να έχει νομίζω ότι δημιουργείται, σιγά σιγά έστω ένα κλίμα αγανάκτησης..μπορεί να μη βγάλει πουθενά, μπορεί όμως και να βγάλει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειλικρινά δε ξέρω τι μπορεί να έγινε. Αν αντιστάθηκαν όντως ένοπλοι, τότε δεν υπάρχει λόγος να κατηγορούμε τους ισραηλινούς. Το ζήτημα είναι πως αν συνέβη κάτι τέτοιο, δε θα υπήρχε έστω ένας νεκρός ισραηλινός;

    Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του σχολίου, θα διαφωνήσω. Κλίμα δημιουργείται εδώ και χρόνια αλλά ποτέ δε φτάνει σε κρίσιμο σημείο ώστε να γίνει κάτι. Νομίζω ότι είναι απλά ένας προσωρινός θυμός, μια εκτόνωση και η ζωή συνεχίζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Projectman tο μεσανατολικό όπως ξέρεις δεν είναι άσπρο - μαύρο/ καλοί - κακοί σαν τις αμερικάνικες ταινίες όπου ο american hero (yeah man.. get some..) νικάει στο τέλος τον dr Evil μέγα κακό boss man..;-)
    Και το Ισραήλ περιτριγυρίζεται από παράφρονες που θέλουν να το σβήσουν από το χάρτη (φαντάσου να δήλωνε ο κουμπάρος Ταγίπ, ότι η Ελλάδα πρέπει να εξαφανιστεί από προσώπου γης..) και το ίδιο όμως βάζει το χεράκι του σε αυτό.. Μας ζαλίζει τον έρωτα για το Ολοκαύτωμα, και δώστου κλάμα.. αλλά μόνο άστρα του Δαβίδ (μάλλον Ημισέληνους..) δεν κάνει τατουάζ στα χέρια των Παλαιστινίων.. οπότε μέσα σε αυτό το νεφελώδες κλίμα, μόνο νεφελώδες θα μπορούσε να είναι και το τι πραγματικά συνέβη στο πλοίο.. Όσο για τους νεκρούς Ισραηλινούς, εντάξει commado, black ops and shit.. ήταν. Λογικό να έχουν ελάχιστες απώλειες..
    Μάλλον όμως θα τείνω να συμφωνήσω για τον προσωρινό θυμό στο δεύτερο θέμα.
    Thanks για τη φιλοξενία και την ανοχή στη φλυαρία μου..και kudos για το άψογο blog!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τεό δε θα με βρεις πιο σύμφωνο, αυτό προσπαθώ με αυτό το blog, να δείξω ότι πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος και πως όλα είναι σχετικά! Από εκεί και πέρα, αν διάβασες και τα προηγούμενα post, υπάρχουν και γεγονότα :) Αυτά δε επιδέχονται αμφισβήτησης :)
    Σχολίαζε όσο θέλεις, συζήτηση κάμνομε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω αν είδες το περίφημο βίντεο με νυχτερινή λήψη από το ελικόπτερο.. Οι κομάντος έπεφταν ένας ένας αποκομμένοι ο ένας από τον άλλον και κάθε φορά που ένας άγγιζε το έδαφος έπεφταν πάνω του 5-6 του πληρώματος. Λογικό είναι να έχουμε μακελειό. Κι εδώ όμως το φταίξιμο δεν ανήκει στους αμυνόμενους που υπερασπίζονται το πλοίο τους αλλά σε αυτόν που σχεδίασε την επιχείρηση των κομάντο. Ποιον ρίχνεις σε ένα πλοίο με 600 επιβάτες? Τον steven seagal που τα βάζει με δέκα ταυτόχρονα ενώ πίνει το καπουτσίνο του? Λογικό είναι ότι θα πυροβολήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι απέχουμε πολύ από τα γεγονότα για να μπορούμε να λέμε με σιγουριά τι έγινε. Σκιές υπάρχουν και θα υπάρχουν, αυτός είναι ο ρόλος της προπαγάνδας άλλωστε, ο ένας λέει έτσι, ο άλλος αλλιώς, και οι δύο έχουν δίκιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι απίστευτο το πόσο γέλιο έριξα διαβάζοντας αυτά τα ομολογουμένως σοβαρά και αν μη τι άλλο θλιβερά γεγονότα! Το ύφος σου και αυτά που γράφεις είναι συγκλονιστικά ! Congrats ! Δε σε πειράζει να το δανειστώ .... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://scepticusbatsicus.blogspot.com/2010/06/blog-post_5823.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή