Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Γκρίνια νο50

Τους βλέπω. Είναι παντού. Ζουν ανάμεσα μας. Έχουν σώμα και ψυχή σαν κι εμάς. Αλλά ζουν εις βάρος μας. Σαν παράσιτα. Σαν βδέλλες που κόλλησαν στο σώμα μας και δε λένε να φύγουν. Σαν ψείρες, τσιμπούρια που ρουφάνε αίμα και νομίζουν ότι είναι άνθρωποι. Σαν κι εμάς. Και το χειρότερο; Μας φτύνουν. Μας σιχαίνονται. Δε μας γουστάρουν αλλά δε μπορούν χωρίς εμάς.

ΟΧΙ. Δεν είναι εξωγήινοι. Είναι οι αγαπημένοι μας celebrities. Είναι η Στέλλα Μπ., ο Γιώργος Α., η Ζέτα Μ., η Σάσα Μπ., η Ελένη Μ., ΟΛΟΙ αυτοί που ΑΝ τους αφαιρέσεις το επώνυμο, μεταμορφώνονται σε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΙΠΟΤΑ. Όλοι αυτοί που σε κοιτάζουν με τουπέ, ΑΛΛΑ αν τους ρωτήσεις “κάπου σε ξέρω εσένα, αλλά που” θα τρέξουν στον επίσης celebrity ψυχοθεραπευτή τους να τους πείσει ότι είναι ΚΑΤΙ! Η Ευγενία Μ., η Τζούλια Α., ο Μένιος Φ., η Όλγα Τ., ο Γιάννης Π., ο Νίκος Ε., η Μαρία Μπ. και ο Φώτης Σ., ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, μονοπωλούν τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ τηλεοπτικές συχνότητες ταΐζοντας μας ΣΚΑΤΑ. ΣΚΑΤΑ, γιατί είναι φθηνά, ΣΚΑΤΑ γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο άξιο πάνω τους να δώσουν, ΣΚΑΤΑ γιατί οτιδήποτε άλλο απαιτεί ΚΑΤΙ το οποίο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Και τα κατάφεραν. Φτιάξαν τον κύκλο τους και αλλάζουν μεταξύ τους ρόλους. Και μας το πουλάνε. Και το ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ. Έχουν ΣΤΕΡΕΨΕΙ τα ενδιαφέροντα στη μονότονη ζωή μας και ψάχνουμε ΔΙΕΞΟΔΟ να βρούμε, αλλά πέφτουμε στα ΣΚΑΤΑ. Και μας αρέσει. Και συνεχίζουμε. Και θέλουμε να γίνουμε σαν κι αυτούς, μικροί Θεοί της τηλεοπτικής πραγματικότητας, να ικανοποιήσουμε για ΛΙΓΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ το λαίμαργο ΕΓΩ μας.

Αλλά όχι. Υπάρχει κι άλλη λύση. Υπάρχει το OFF. Υπάρχει το OFF στο τηλεκοντρόλ που θα με λυτρώσει από όλο αυτό το πολύχρωμο ΚΕΝΟ που χαζογελάει, πειράζεται, αλληλοκατηγορείται και αλληλογλύφεται, παντρεύεται, χωρίζει και ξαναπαντρεύεται ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ, λες και με ενδιαφέρει. Αλλά και πάλι. ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Έκλεισα την TV, αλλά συνεχίζω να τους βλέπω μπροστά μου, σε εφημερίδες, σε περιοδικά, σε BLOG, συνεχίζουν να ποζάρουν με τρόπο στο φακό στην νυχτερινή τους έξοδο, σε γκαλά, σε εκθέσεις, εστιατόρια, παραλίες, τουαλέτες και κουζίνες, διαβάζω γι' αυτούς σε κοσμικές στήλες, σε άρθρα, σε ρεπορτάζ αλλά ΔΕ ΘΕΛΩ! Θέλω ένα τρόπο να βγω από το αδιέξοδο των μέτρων της κυβέρνησης, θέλω να δω που έκανα λάθος ώστε να αλλάξω, να γίνω ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, να δω πως ζουν οι άλλοι λαοί και ΟΧΙ οι δικοί τους celebrities, θέλω ζωή για να φτιάξω όνειρα και ΟΧΙ ονειρικές ζωές ΚΟΝΣΕΡΒΑ. Αλλά όχι, με ταΐζουν κι άλλους διάσημους, κι άλλους, χώνουν στο μυαλό μου με το ζόρι εικόνες τους όπως με ταΐζε η μάνα μου φακές, μου τραβούν το βλέμμα σε γυμνά στήθη, βρακάκια και νυφικά! ΟΧΙ! Θέλω τη ζωή μου ΠΙΣΩ! Να ανοίγω την τηλεόραση και να την κλείνω κατά δύο μονάδες καλύτερος και όχι χίλες μονάδες περισσότερο ΗΛΙΘΙΟΣ και ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΣ! ΕΛΕΟΣ! ΒΟΗΘΕΙΑ!

6 σχόλια:

  1. Είναι όμως αστείο να βλέπεις τέτοιο άρθρο να αναδημοσιεύεται στο τρωκτικό. υποκατάστημα του star channel έχει καταντήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο! Ξεχυλιζει από σιχαμαρα... Εγώ το έκανα και δεν έχω τηλεόραση εδώ και 2 χρόνια περίπου. Καλό ξεκίνημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!Είναι ένα άρθρο που δεν βαρέθηκα να διαβάσω και ίσως έτσιακριβώς νιώθω κι εγώ.Μόνο που αν τα έγραφα εγώ,θα τα έγραφα με πολύ πιο άσχημους χαρακτηρισμούς.Και να μην ξεχνάς πως ο κοσμος προτιμά να "τρώει" τις μαλακίες που του "σερβίρει" η τηλεόραση μόνο και μόνο επειδή τίποτα άλλο δεν έχει νόημα στη ζωή του.Το δύσκολο είναι να επιλέξεις ανάμεσα σε τόσες ηλιθιότητες κάτι καλό.Κι αυτό γιατί είναι λίγα τα καλά και χρήσιμα προγράμματα..Πάντως και πάλι μπράβο για ότι έγραψες.Να θυμάσαι όμως πως ο κόσμος φταίει για τις μαλακίες που βλέπει,εκείνος επιλέγει.Το κουτί στα πασάρει.Μπορείς να πεις κΙ ΌΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και Μπράβο σου και Επιτέλους !

    Τα περιοδικά δεν τα αγοράζω εδώ και χρόνια .

    Την έκλεισα την τηλεόραση εδώ και μήνες .
    Τώρα την ανοίγω για να παρακολουθώ το τι έχουν στο μυαλό τους και ποιές είναι οι νέες κατευθύνσεις που θέλουν να μας περάσουν .

    Αν καταλαβαίνεις τι λέω , τους ακούω για να καταλάβω τι έχουν αυτοί και τα αφεντικά τους στο ΠΙΣΩ μέρος του μυαλού τους .

    Για την ενημέρωσή μου έχω επιλέξει εδώ και χρόνια ΑΛΛΑ κανάλια ( εκτός του ελεύθερου internet )

    Είναι πολύ εύκολο να το κάνεις κι εσύ . Αρκεί να συνεχίσεις ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ την προσπάθεια που ξεκίνησες για να γίνεις ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ .

    Να το ξέρεις οτι θα γίνεις .

    Ήδη έγινες !!!!


    ΥΓ Ήρθα ως εδώ επειδή διάβασα την επιστολή στο "troktiko" το οποίο το έχω επιλέξει ως ένα απο τα σημεία ενημερώσης μου . Δεν είναι το τέλειο (όπως κανείς μας δεν είναι τέλειος) αλλά ΔΕΝ είναι και mega/antenna/alpha κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και την τιβί έκλεισα και περιοδικά δεν αγοράζω αλλά ξεπετιούνται από παντού! Σε διαφημίσεις στους δρόμους, σε φυλλάδια delivery (oh yes.. τραγικό;), ΠΑΝΤΟΥ! Δε νικιούνται με τίποτα γ@μώ τη θεωρία της κούφιας γης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://eleoseleoseleos.blogspot.com/2010/05/51.html Είπαμε, πάρτους μόνο το επώνυμο, μη τους σκοτώσεις κι όλας.. :Ρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή