Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Γκρίνια νο49

Σήμερα έστειλαν στο indymedia την προκήρυξη τους τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 'Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς – Αντάρτικη Ομάδα Μαστουρμπιστών΄. Sorry σύντροφοι. Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών. Με λίγα λόγια, το κείμενο τους είναι γραμμένο σε γλώσσα Κορνήλιου Καστοριάδη και βάλε, πράγμα που με έκανε να απορώ σε whom the fuck αποκρίνεται. Έγραψαν πόσες σελίδες δοκιμιακής ανοησίας για να πουν ένα πράγμα: Η Δικαιοσύνη σας είναι κακιά και δε την ξαναπαίζουμε με τις κούκλες μας.

Πράγματι, σε ποιον απευθύνονται; Lets have a guess:
-Στον Κορνήλιο Καστοριάδη, όπως είπαμε. Μπα, αυτός έχει πεθάνει, οπότε αποκλείεται.
-Στον μεσοαστό κύριο Μπάμπη, που υποφέρει από τα μέτρα της κυβέρνησης. Δε παίζει, αν δεν περιέχεται τουλάχιστον μια φράση τύπου “συνιστώ να το παίξετε over”, “έχει καλή απόδοση ο άσος”, “πάμε να δούμε λεπτομέρειες από το DVD της Ντούβλη”, δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει να το κοιτάξει.
-Στην κυρά Ασπασία του 3ου ορόφου. Ούτε. Τα μυστικά της Εδέμ φαντάζουν απείρως πιο ενδιαφέροντα, άσε που ο Λάτσιος παίζει να τα έχει και με τη Μακρυπούλια, οπότε μισό καλέ να ακούσουμε τι λέει ο Μουτσινάς.
-Στα ΜΜΕ, που θα διαβάσουν μισή σελίδα και θα σταθούν εκεί που λέει “οι δημοσιογράφοι είναι κακοί ανθρώποι”.
-Στην νεολαία αυτού του τόπου, που το μόνο site που ξέρει είναι το youporn. Απαντήθηκε αμέσως.
-Στην υπόλοιπη νεολαία που ξέρει και το indymedia. Βάζεις δηλαδή δυο βόμβες που θα ζήλευε και ο Οπενχάιμερ, για να διαβάσουν τις μαλακίες σου πέντε σύντροφοι και δυο συντρόφισσες που η πιο επαναστατική τους πράξη είναι να στέλνουν γράμματα στον Ξηρό να τις παντρευτεί. Alright, whatever..

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι πως ουσιαστικά απευθύνονται στους ίδιους τους τους εαυτούς. “Σώπα ρε μεγάλε φιλόσοφε, παλιοαηδία, που το κατάλαβες;” θα ρωτήσει κάποιος (ηλίθιος, 1-0, καθρεφτάκι). Λοιπόν οι τύποι ξέρουν ότι δε πρόκειται να τους διαβάσει κανείς, εκτός από τους μπάτσους της Αντιτρομοκρατικής που θα το κάνουν υποχρεωτικά και με το ζόρι και τους σύντροφους/ισσες, αναρχικούς/κες που θα το κάνουν και θα κάνουν πως καταλαβαίνουν. Οπότε για να δικαιολογήσουν την πανηλίθια πράξη του να βάζεις σε κίνδυνο ζωής 200 πρόβατα στα δικαστήρια και 1500 στον Κορυδαλλό, πρέπει να αποδείξουν στους εαυτούς τους, πόσο γαμάτα πράγματα μπορούν και γράφουν.

Λοιπόν σύντροφοι. Όλες (ΜΑ ΟΛΕΣ) οι επαναστάσεις, πριν ξεκινήσουν και κάνουν τον πλανήτη πουτ@να, είχαν κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο. Η Γαλλική Επανάσταση τις θεωρίες του Ρουσώ και του Βολταίρου, η Επανάσταση των Μπολσεβίκων τις ομιλίες και τις θεωρίες του Λένιν κλπ κλπ. Η δική σας επανάσταση τι διάλο ιδεολογικό υπόβαθρο έχει ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ; Γνωρίζουν όλοι οι αποπάνω τι έχει πει ο Μπακούνιν, ο Κροπότκιν, ο οποιοσδήποτε εμπνευστής σας για να μπορέσουν να καταλάβουν γιατί μαλακίζεστε με πυροτεχνήματα; Υπάρχει κάποιος που να εμπνεύσει τον κόσμο (γιατί είναι και ηλίθιος) να σας κάνει πλάτες; Αν όχι, αποτύχατε και θα αποτυγχάνετε συνέχεια και κάθε φορά κι αν ακόμα τινάξετε στον αέρα τη μισή Ελλάδα. Και μια ακόμα ερώτηση σ' αυτούς που ΕΒΑΛΑΝ τις βόμβες και κατάλαβαν έστω μια πρόταση από το μανιφέστο αυτού που ανέλαβε τη συγγραφή. Καταλάβατε τίποτα; Αν όχι, είστε πρόβατα. Απλά. Καληνύχτα.

5 σχόλια:

  1. Αμφιβάλλω για το κατά πόσο γνώριζαν οι ανα την Ιστορία καταπιεσμένοι για τις θεωρίες λύτρωσής τους. Αυτό που σίγουρα γνώριζαν είναι η καταπίεση. Πράγμα το οποίο θα γνωρίσουν σύντομα και οι Έλληνες των οποίων το εισόδημα έχει πληγεί από τα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδερφάκι να αγιάσει το στοματάκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ωραία τα παράπονα, αλλά όταν ο σκοπός είναι μόνο να πούμε κάτι μόνο και μόνο για να ξεσπάσουμε δε βγαίνει τίποτα! Εδώ λοιπόν θα κράζω όποιον θεωρώ ότι γκρινιάζει άδικα. Δε με νοιάζει αν με βρίσουν, κράξουν ή οτιδήποτε"

    Ευτυχώς που κράζεις όποιον γκρινιάζει άδικα, αλλά το κάνεις γκρινιάζοντας άδικα. Μην ανησυχείς, όσο ο κόσμος είναι λοβοτομημένος όπως εσύ κανείς δε θα σε βρίσει, κράξει ή οτιδήποτε. Συνέχισε αγέρωχος, η Ενωση Φίλων Του Χαρταετού είναι στο πλαί σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες μου από που ψωνίζεις stuff, να πάρω κι εγώ μπας και ξυπνήσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή