Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Γκρίνια νο42: http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_4995.html

"ΕΓΩ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ;" ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΡΩΤΗΣΗ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΑΝ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ?

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΙΧΑΤΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΤΟΥ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΑΣ.
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΟΣΟΙ ΔΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΕΚΑΝΑΝ 2 ΚΑΙ 3 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΧΕΣ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠ' ΤΑ ΑΡΧ... ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΑΓΑΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΑ 10 ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΕΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.
ΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ 10 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΚΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ 900 & 1000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ (ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ) 8 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΈΧΕΙΣ ΒΑΣΙΚΟ 900-1000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 500 ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ? ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ."


ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Τι θέλει να πει ο ποιητής; Σου πρότειναν ρε φίλε να γίνεις υπάλληλος και δε δέχτηκες; Ή για τον άλφα βήτα λόγο δε κατάφερες να γίνεις και τώρα βγάζεις χολή έναντι αυτών που (έστω, με οποιονδήποτε...) τρόπο τα κατάφεραν; Αφού το ξέρεις, πως αν αύριο έρχονταν ο βουλευτής σου και σου έλεγε προσλαμβάνεσαι στο Υπουργείο @@ξυσίματος με 1500ε το μήνα, θα πήγαινες. Τσατίζεσαι με αυτούς που έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι και έκαναν έναν προγραμματισμό στη ζωή τους; Κακό είναι; Ή επειδή είχαν πέντε φράγκα παραπάνω από σένα, έπρεπε να τα βάζουν στην άκρη; Δε την καταλαβαίνω αυτή τη λογική.
Έπειτα ΚΑΙ οι δυο πονάτε με τα νέα μέτρα. Τι καταφέρνεις με το να επιτίθεσαι εναντίον του; Αντί να διεκδικείτε και οι δύο από μια κατσίκα, εύχεσαι ως ελληνάρας να πεθάνει -κλασσικά- η κατσίκα του γείτονα;
Κάτι ακόμα. Δεν απάντησες στο πρόβλημα του. Απλά του επιτέθηκες. Έβγαλες άχτι. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ. ΔΕ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΣ.
Και το τελευταίο. Σε όλες τις απεργίες ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ, οι δημόσιοι υπάλληλοι τρέχαν. ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Και αυτή είναι ΚΑΤΙ που ΔΕ ΔΕΙΧΝΕΙΣ εσύ ΤΩΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου