Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Γκρίνια νο55

Χθες Πέμπτη είχαν απεργία οι δημοσιογράφοι. “Στα @@ μας” θα πει κάποιος αλλά θα τον προσπεράσω ρίχνοντας του ένα περιφρονητικό βλέμμα, σαν αυτό που του ρίχνουν οι γκόμενες, όταν περνάει με το σάξο τίγκα στα κλαρίνα και στο polyester και το παίζει Κίμι Ραϊκόνεν.
Φτου, συγχύστηκα και μόνο που έφερα την εικόνα του στο μυαλό μου και ξέχασα τι ήθελα να γράψω.

Ναι. Χθες λοιπόν, είχαν απεργία τα Μ.Μ.Ε. Όπως προσέξατε, μείναμε 24 ώρες χωρίς ενημέρωση. Ενημέρωση ο Θωρ να την κάνει, αλλά anyway. Και εδώ θέλω να σταθώ. Πόσο πολύ σας έλειψε η είδηση του πρώτου μπάνιου της Ελένης (μία είναι η Ελένη) και ο χιλιοστός μπήχτης της Τζούλιας (μια είναι και η Τζούλια, πολλοί είναι αυτοί που της τον ματσακώνουν); Α μπράβο, καθόλου. Επίσης, πόσο πολύ σας έλειψε η Όλγα, ο Γιάννης και ο Παύλος; Α μπράβο, καθόλου. Άλλωστε, δεν ενημερωνόμασταν και πολύ, έτσι δεν είναι; Ξεκινούσαν με ένα θέμα φερ' ειπείν και έκλειναν με το ίδιο θέμα, αν το ίδιο βράδυ βέβαια δεν είχε κανένα πολυτελές γκαλά η Μαριάννα για τα παιδιά με καρκίνο και δεν έστελναν την δε-ξέρω-να-μιλάω-και-να-αναπνέω-ταυτόχρονα δημοσιογράφο πολιτιστικών – ακόλουθο της να μας “ενημερώσει”. Θα θελα πολύ να ξέρω, ποιος παρακολουθεί ειδήσεις και λέει “ναι ρε παιδάκι μου, δίκιο έχουν”. Να τον γνωρίσω και να του ρίξω μια γροθιά ανάμεσα στα μάτια και να πάω μετά να σερφάρω στο troktiko διαβάζοντας ηλίθιους που καταγγέλλουν ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι. .

ΡΕ! Δε μας νοιάζει αν απεργείτε! ΝΑ κι αν απεργείτε, ΝΑ κι αν δουλεύετε, το ίδιο πράγμα προσφέρετε, ΤΙΠΟΤΑ! Έχετε χάσει προ πολλού όποιο έρεισμα είχατε στον κόσμο και οι απεργίες σας προκαλούν τα ίδια ευχάριστα συναισθήματα με αυτές των ταξιτζήδων! Είδατε πόσο όμορφη είναι η Αθήνα όταν απεργούν οι ταρίφες; Ε, τόσο ήρεμα είναι τα κεφάλια μας όταν απεργείτε ΚΙ ΕΣΕΙΣ! Έχετε ξεχάσει τον σκοπό για τον οποίο σπουδάσατε (;) δημοσιογράφοι. Έχετε γίνει το ίδιο μ' αυτούς που υποτίθεται ότι ελέγχετε, παράσιτα στο σώμα της κοινωνίας που σας ξεπέταξε. Σ' αυτό το σημείο θα πεταχτεί η γνωστή πορδή που θα πει “δεν είναι όλοι έτσι, υπάρχουν οι καλοί, υπάρχουν και οι κακοί”. ΝΑΙ. Το ίδιο συμβαίνει και με τους μπάτσους όμως, τους γιατρούς, τους εφοριακούς καθώς και με οποιαδήποτε άλλη ράτσα τυχαίνει να μπει στο δρόμο σας, οι οποίες όμως ξεχνάτε ότι έχουν επίσης καλούς και κακούς και τους πίνετε το μεδούλι, σπιλώνοντας υπολήψεις και προσωπικότητες.

Άμεσο αποτέλεσμα όλων αυτών των πρακτικών “επιλεκτικής” ενημέρωσης, ήταν να σας πάρει με τα γιαούρτια μέχρι και ο μπάρμπα Μήτσος από τα Γρεβενά, που λέει κι ο Μανδραβέλης. Δε σας γουστάρουμε, σας ακούμε μόνο και μόνο επειδή δεν έχει κάθε μέρα Champions League σε αποκλειστική φασιστική μετάδοση σε όλα τα κανάλια και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΤΕ! Άρχισαν να σας φταίνε το blog! Τα Blog που, όπως είπε και γνωστός blogger, έχουν αποτέλεσμα στην κοινωνία ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΗΔΕΝ (thnx Mikeius). Δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι χάνετε σιγά σιγά την εξουσία από τα χέρια σας και ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΤΕ! Δε μπορείτε ή μάλλον ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ να κάνετε σωστά τη δουλειά σας κι επειδή σας πήραμε πρέφα τα έχετε βάλει με όλους! Αλλάξαν οι καιροί! Πρόβατα είστε εσείς που τρέχετε πίσω από τον κάθε Υπουργό για καμιά κρατική διαφήμιση, εμείς το σκάσαμε από το μαντρί! Δε μπορείτε να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα στην ενημέρωση, γιατί αυτό θα σήμαινε κατευθείαν ότι θα χάνατε τα πλεονεκτήματα που σας προσέφερε η εκμετάλλευση της εξουσίας σας! Αλλά έτσι είναι. Η πολλή δύναμη τυφλώνει και τώρα που σκάσατε με το κεφάλι στην κολώνα που ήταν μπροστά σας, ψάχνεστε. Ψαχτείτε. Και ψάξτε μας. ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΦΥΓΕΙ!

Τα είπα χύμα κι όπως να 'ναι και ξαλάφρωσα.

2 σχόλια:

  1. Σε βλέπω λίγο πιο ξαλαφρωμένο τώρα που τα είπες..
    Κι εγώ θέλω μισή ώρα, ένα ολόκληρο κουλούρι (χωρίς τυράκι) και μισή κούπα Ελληνικό το πρωί μόνο και μόνο για να διαβάσω τρεις ειδήσεις στο ιντερνέτ.. Την κάθε είδηση τη διαβάζω σε δέκα διαφορετικά site μπας και καταφέρω να δω ποια είναι η αληθινή version..
    Φοβερό πάντως να αποκαλείται δημοσιογράφος ο Κούλογλου και ο Αυγερόπουλος από τη μια και ο Μουτσινάς με τη Σκορδά από την άλλη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι όσο φοβερό το να θεωρείται πολιτικός ο Γκάντι και ο Γιακουμάτος.. Άστα.. πονεμένη ιστορία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή