Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Γκρίνια νο58

Έχει μέρες να γράψω, το ξέρω. Αλλά δεν έγινε και κάτι να μου σπάσει τα @@ τόσο πολύ ώστε να κάτσω να γράψω σιχτίρια στο OpenWord (γιατί είμαι και τζαμπάς). Δεν έγινε κάτι, μέχρι χθες που η Εθνική έκανε την πρώτη της νίκη στο Mundial.

Σαν φίλαθλο πνεύμα, οπαδός της ευγενικής άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού, φανατικός υποστηρικτής του δόγματος Altius Fortius Ksystarhidius θα πάρω το ρίσκο της καρατζαφερικής κωλοτούμπας σε σχέση με το προηγούμενο άρθρο. Αλλά δε θα το χάσω. Ακέφαλο μαλάκιο των βάθεων των ωκεανών για μια π.Α.Ε. δε γίνομαι. Anyway, επί της ουσίας. Νίκησε χθες η Εθνική λοιπόν για πρώτη φορά σε Mundial. Το σκάσαν το βρωμόστομα τους πολλοί που κράζαν την ομάδα και συγκεκριμένα τον προπονητή για τις μ@λ@κίες που έκανε στο πρώτο παιχνίδι. Τι θέμα δεν είναι εδώ. Αυτό που μου τη δίνει στο όλο ζήτημα είναι η εμπάθεια που δείχνουν ΠΟΛΛΟΙ στο θέμα Όττο Ρεχάγκελ. Ναι οκ, δεν είναι καλός προπονητής. Ναι, έχει κολλήματα με κάποιους παίκτες. Ναι, θα μπορούσε να κάνει χίλια δυο άλλα πράγματα ώστε να ρίχναμε 4άρα στην Ν. Κορέα και 7άρα στη Νιγηρία. Wait wait wait. Τι να κάναμε;;;;;
Λοιπόν, ΗΛΙΘΙΟΙ, σκεφτείτε έναν οποιονδήποτε άλλον προπονητή, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, στη θέση του Ρεχάγκελ. Την ίδια σκατοομάδα θα είχαμε. Το ότι ο Ρεχάγκελ μας έβαλε στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Υφηλίου (για να μην πω της Ευρώπης...) την εποχή που στη θέση μας στον χάρτη αυτόν υπήρχε ωκεανός, ΦΤΑΝΕΙ και παράλληλα ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ να βουλώνεις το ΣΤΟΜΑ σου ακόμα κι αν βάλει την Βούλα Πατουλίδου επιτελικό μέσο και τον Ιωάννη Μελισσανίδη τερματοφύλακα. Τον άνθρωπο που ηγούνταν της ομάδας που κέρδισε το Ευρωπαϊκό, ένα πράγμα που υπό φυσιολογικές συνθήκες (και κω********ες) δε θα έβλεπες ούτε με τον θάνατο του Σύμπαντος, ΔΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ. Ξέρουμε, είσαι ξερόλας Ελληνάρας που μια μέρα Πρωθυπουργό να σε κάνανε θα τους έδειχνες εσύ αλλά ΕΛΕΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ, ούτε ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ. Σεβάσου στοιχειώδη πράγματα και δέξου έναν άνθρωπο στον οποίο ΟΦΕΙΛΕΙΣ το ότι βλέπεις την ανύπαρκτη γενικά Εθνική να παίζει σε Μουντιάλ ότι ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να κάνει λάθη, ΕΣΤΩ και τεράστια. Τα σιχτίρια από την ούτως ή άλλως μέτρια ικανότητα των Ελλήνων παικτών, δε σου φταίει να τα πληρώσει ΑΥΤΟΣ ο οποίος σε έκανε γνωστό στο εξωτερικό για ένα πράγμα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ από την Ακρόπολη και τον Ζορμπά. Γιατί βρες μου έναν παίκτη που το επίπεδο του ξεπερνάει την μετριότητα. Οι περισσότεροι ούτε βασικοί στην ομάδα Παίδων της Τρολχάταν της Β΄ Σκωτίας θα έπαιζαν.

Έλεος με τα κομπλεξιλίκια και τη μιζέρια. Έβγαλε η μύγα κ**ο κι έχ**ε τον κόσμο όλο...

6 σχόλια:

  1. Ξέρεις όμως ποιό είναι το σοβαρό? Οτι δυστυχώς οι μυίγες είναι πάνω από τον μέσο όρο που έχει το Ανω Τσιριμίτσιτσι στην Κεντρική Αφρική και το σκ... τους είναι τόσο πολύ που όσο και να θέλουμε δεν γλιτώνουμε. Άσε που υπάρχουν και κοπρολάγνοι οπαδοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδωσε κι ο Πρωθυπουργος συγχαρητηρια για τη νικη της Εθνικης. Ειπε μπραβο στα παιδια γιατι αγωνιζονται με τοσο κοπο για να καταφερει αυτη η ομαδα να ανεβει ψηλα. Οταν βεβαια χασαμε απο την Κορεα μαλλον ηταν στο αεροπλανακι του σε πτηση και δεν το εβλεπε τον αγωνα. Βρε ουστ, λαμογια ολα τους, οι μεν και οι δε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ευχόμαστε να πίνουν τσαγάκι και να τρώνε παξιμαδάκι δηλαδή να σκληρύνει και να μείνει μέσα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @George Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Projectman η αγανάκτησή σου έχει να κάνει με την κριτική που ασκείται ή με το ότι ασκείται κριτική; Έτσι όπως διαβάζω αυτά που γράφεις πιστεύω ότι είναι το δεύτερο. Σ'αυτή την περίπτωση όμως και εσύ και εγώ και οι περισσότεροι bloggers είμαστε μάλλον ακάλυπτοι γιατί αυτό ακριβώς κάνουμε. Ασκούμε κριτική σε όποιους θεωρούμε ότι δεν κάνουν τα πράγματα όπως εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν. Από πολιτικούς, δημοσιογράφους, ηθοποιούς, εργατοπατέρες ή απλούς πολίτες..
    Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ότι ο Οττο είναι υπεράνω κριτικής? Όντως πήρε ομάδα τσίρκο και την έβαλε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και τον ευχαριστούμε. Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να προσκυνάμε το εικόνισμά του πριν πάμε για ύπνο? Δεν είμαστε μωροί. Αν έχουμε άποψη για την πολιτική, την οικονομία και την κοινωνία δεν μπορούμε να έχουμε άποψη για το Χαριστέα και το Γκιούρκα? Όταν ο Όττο κάνει σωστές επιλογές θα εισπράττει το μπράβο όταν κάνει μ@λ@κίες θα τ' ακούει. Δεν είναι μικρό παιδί να βάλει τα κλάματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ανήκω στους ρομαντικούς που γουστάρουν κάποια άτομα να τα μετατρέπουν σε θρύλους. Για παράδειγμα, δε πα να παράτησε τους Βeatles για να βγάλει φράγκα μόνος του ο Lennon? Είναι ο John Lennon, τέλος. Και αυτό που μου τη δίνει περισσότερο είναι πως αν έφευγε ο Ρεχάγκελ μετά το Ευρωπαϊκό, το πιθανότερο είναι πως θα παίζαμε ακόμα μπαράζ με το Λιχτενστάιν για να μη μας στείλουν στο Κόπα Άφρικα. Μας έκανε μάγκες κι εμείς ζητάμε περισσότερα, λες και μας τα χρωστούσε. Και άλλο η κριτική επί του παιχνιδιού (που δε γίνεται) και άλλο η κριτική επί προσωπικού (που γίνεται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή