Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Γκρίνια νο57

Μια τρανή απόδειξη του πόσο ηλίθιοι είμαστε σ' αυτή τη χώρα είναι τα τελευταία -μαζεμένα- επεισόδια χουλιγκανισμού που έχουν παρατηρηθεί σε αθλητικά γεγονότα. Ας κάνουμε μια πρόσθεση. Μερικές χιλιάδες οπαδοί του Π.Α.Ο.Κ., μερικές χιλιάδες της Α.Ε.Κ., μερικές χιλιάδες του Παναθηναϊκού, άλλες τόσες του Ολυμπιακού, ΣΥΝ τους οπαδούς του Ηρακλή που διαμαρτύρονται για την επιβολή του νόμου, η οποία δε τους αρέσει καθόλου, πόσο κάνουν; Μπράβο, ΑΡΚΕΤΕΣ χιλιάδες, μια στρατιά ανόητων που θεωρούν ΠΟΛΥ σημαντικό ζήτημα να κερδίζει η ομάδα τους και όταν δε το καταφέρνει, να διαλύουν τον κόσμο.

Ας πάμε προς το παρών σε ένα άλλο ζήτημα, το οποίο όμως καθόλου άσχετο δεν είναι. Πόσοι συμμετείχαν στην τελευταία διαδήλωση της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ; Μερικές χιλιάδες. Στην τελευταία διαδήλωση του ΠΑ.Μ.Ε.; Μερικές δεκάδες. Μερικές χιλιάδες συν μερικές δεκάδες, συνεχίζουν να μας κάνουν ΜΕΡΙΚΕΣ χιλιάδες.

Σε ένα ΤΟΣΟ σοβαρό ζήτημα όσο είναι το μέλλον της χώρας και του δικαιώματος στη δουλειά και την αμοιβή, συμμετείχαν ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ άνθρωποι απ' ότι σε αθλητικά γεγονότα, στα οποία το μόνο πράγμα που διακυβεύεται είναι τα λεφτά του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη, του Τσίλντρες και του Ομπράντοβιτς. ΕΛΕΟΣ. Το άθροισμα των αμοιβών ΟΛΩΝ αυτών των παιχτών, προπονητών, προέδρων κλπ είναι ίσο με το χρέος της χώρας ΚΙ ΕΣΥ ΡΕ ΗΛΙΘΙΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ; Σε κλέβουν και κάνεις την κότα, αλλά αν κάποιος πάει να κλέψει (what? Την νίκη;) από την ομάδα σου, τα κάνεις πουτ@ν@. ΕΙΣΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ! Διαβάζω που και που τις ανακοινώσεις των συνδέσμων οπαδών διαφόρων ομάδων ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΠΑΘΩ ΠΡΟΣΤΑΤΗ! Τι είδους ΙΔΕΑ είναι ο Ολυμπιακός; Τι είδους ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ είναι ο ΠΑΟΚ; Πόσο τρανός είναι ο λαός του Άρη που τον κάνει να διαφέρει από αυτόν του Αχαρναϊκού; Σε ποιο γαμημένο σύμπαν ζει ΟΛΟΣ αυτός ο κόσμος και δε βλέπει τι γίνεται γύρω του; Σε λίγο ρε μπάμια δε θα έχεις λεφτά όχι εισιτήριο για τον αγώνα να αγοράσεις, αλλά ούτε για το ρεύμα που θα κάψει η τηλεόραση σου για να δεις το ματς από τον καναπέ. ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΛΕΝΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ; Γιατί με κάποιους αυτό συμβαίνει. Τους λες ανεγκέφαλους, ηλίθιους, κομπλεξικούς ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ! ΠΕΡΗΦΑΝΕΥΟΝΤΑΙ! Τσακώνονται κι όλας για το ποιος είναι πιο φανατικός οπαδός, πιο ΗΛΙΘΙΟΣ από τους άλλους! Και κάθονται και αναλύουν σε ποιες φάσεις αδικήθηκαν, πόσοι πολλοί πήγαν στη Ρωσία για να στηρίξουν την ομάδα τους στον αγώνα πινγκ-πονγκ με την Δόξα Νοβοσιμπίρσκ και αν τους πεις, “ρε φίλε θα δουλεύεις μέχρι να πεθάνει ο Χαϊλάντερ για να πάρεις σύνταξη”, θα σου πουν “ΟΥΓΚ”.

Λοιπόν, η χώρα στην οποία μια αθλητική ομάδα-επιχείρηση (με ΤΕΡΑΣΤΙΑ κέρδη, με συνεχείς, ΑΤΙΜΩΡΗΤΕΣ, παραβάσεις του νόμου, με χρήματα που μοιράζονται σε πέντε, δέκα, είκοσι άτομα κλπ) είναι σημαντικότερη από την επιχείρηση λιανικής πώλησης μπάμιας του κυρ Ανέστη από το Πέραμα (η οποία κλείνει), ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ. Η χώρα στην οποία 2000 άτομα κλείνουν τα Τέμπη για να μην πέσει ο Ηρακλής στη Β' Εθνική, αλλά αν τους πεις περάστε και μια βόλτα να στηρίξετε τους άνεργους της ΒΦΛ Θεσσαλονικής σου λένε “σιγά τώρα, αφού δε γίνει τίποτα, που να τρέχουμε”, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. Μη κλαίτε λοιπόν. Κρατήστε δάκρυα για την επόμενη ήττα του Ολυμπιακού στο Champions League.

10 σχόλια:

  1. Θα περίμενες ότι είναι μόνοι οι κάφροι κρομανιόν με τατουάζ τη θύρα 7 ή το δικέφαλο στο μπράτσο (δίπλα στο Μαμά σ'αγαπώ) που τα κάνουν λαμπόγυαλο. Μπες στον κόπο να διαβάσεις τι γράφει ο Θέμος Αναστασιάδης, ένας κατά τα άλλα ευφυής άνθρωπος που όπως και να το κάνουμε, ακόμα και ανάμεσα σε κώλους και βυζιά, έχει κάποια επιρροή.. Εμένα μου σηκώθηκε η τρίχα:
    http://www.championsday.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=30464&Itemid=95

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητηρια για το αρθρο σου να δουμε ποτε ο κοσμος θα σταματησει να βαζει φανελες και προεδρους πανω απο τη ζων του.Εχουμε πεσει στην Ω εθνικη σα λαος
    και καιγομαστε με 'ομαδες'.Μπραβο παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο παραλληλισμος που κανεις ειναι απλα μοναδικος! Δε μπορω παρα να συμφωνησω αν & πιστος φιλος των 3 ομαδων μου, του Εργοτελη, της Arsenal & των Yankees. Παραυτα η συγκριση μεγεθων θα επρεπε να κανει μερικους να κοκκινιζουν κι οχι λογω του χρωματος της ομαδας τους :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι οπαδός του Ηρακλή.
    Από αυτά που γράφεις κατάλαβα ότι δεν έχεις καταλάβει τι ζητούμε, και κακώς συμπεριλαμβάνεις την ομάδα μου μαζί με τις υπόλοιπες όντως αμαρτωλές ανώνυμες εταιρίες που ζούν σε βάρος του δημοσίου και με την ανοχή του διαπλεκόμενου πολιτικού μας "συστήματος".
    Για να μην πολυλογώ, σε παραπέμπω στην ανακοίνωση των παιδιών μας στην εκπομπή του Λαζόπουλου προχθές, 7.6.10.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ανώνυμος 2.36 π.μ.

    Έχω καταλάβει πολύ καλά. Δε με νοιάζει αν η ομάδα είναι ο Ηρακλής, Ο ΠΑΟΚ, ο ΟΣΦΠ ή ο Άρης Σκοτούσας. Όντως ΚΑΚΩΣ ο Ηρακλής πέφτει στη Β' αλλά so what? Η επόμενη μέρα μετά τον υποβιβασμό ΤΙ θα έχει αλλάξει στη ζωή σου ΤΟΣΟ που άξιζε να κλείσεις τα Τέμπη για ώρες; Κάτι που ΔΕΝ έκανες (όχι εσύ προσωπικά) για όλα αυτά που αλλάζουν ΑΜΕΣΑ τη ζωή σου. Αν αύριο έκλειναν τα Carrefour και έμεναν στο δρόμο 100 άτομα, καμιά θύρα 666 "Carrefour Forever" δε θα έβγαινε στους δρόμους. Κάτι το οποίο έγινε για τον Ηρακλή και τον κάθε Ηρακλή. Τέλος πάντων, αν αύριο μείνει ο Ηρακλής στην Α' αλλά εσύ δε θα 'χεις ψωμί να δώσεις στα παιδιά σου, μπορείς να νιώθεις ευτυχισμένος, εγώ ΔΕ θα ένιωθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Θοδωρής

    Γλύφει ο άνθρωπος, πως θα πουλήσει κανένα φύλλο παραπάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "καταχώρηση τσι μέρας" για την Πέμπτη σύμφωνα με την ομώνυμη λίστα του yannidakis live, η καταχώρηση σου τούτη.
    Καληνωρίσματα :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή