Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Γκρίνια νο59

Τελικά τζάμπα αγχωνόμαστε. Τα προβλήματα μας θα πρέπει να θεωρούνται λυμένα, αφού ο νταβάς μας ανέλαβε δράση. Το ΠΑ.Μ.Ε. και ενώ η απεργία κάποιων σωματείων κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη και καταχρηστική, αγνόησε αυτή την απόφαση -όπως κάνουν όλοι οι καλοί νταβάδες-, πήρε δέκα εικοσάχρονους ρακομελάδες, που η πιο επαναστατική τους πράξη είναι να μην παίζουν Pro την ημέρα εορτασμού της Οκτωβριανής Επανάστασης και μπλόκαρε τις μπουκαπόρτες κάποιων καραβιών, εμποδίζοντας έτσι εκατοντάδες επιβάτες να ταξιδέψουν.
Well done suckers, ο Λένιν θα σας βλέπει από 'κει ψηλά, χαμηλά, από πουθενά και θα του σηκώνεται από την πολλή την επαναστατίλα.

Λοιπόν. Τι ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε; Να αντισταθείτε που; Έχουμε καταλάβει εδώ και καιρό ότι όλη σας η αγωνιστική δράση περιορίζεται στο δίπτυχο “Πορεία – Κατάληψη” αλλά πόσες χιλιετίες μετά το 1918 θα πρέπει να περάσουν για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε καταφέρει τίποτα; ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ! Αν είχαν έστω και το παραμικρό αντίκτυπο όλες αυτές οι δράσεις, δε θα έπρεπε ΚΑΤΙ να έχει αλλάξει; SURPRISE! Δεν έχει αλλάξει ΤΙΠΟΤΑ! Οι εργοδότες εκμεταλλεύονται τον εργάτη, το Κ.Κ.Ε. είναι κολλημένο με ηλεκτροκόλληση, logo και UHU στο 5% και εσάς σας βρίζει σχεδόν όλο το πανελλήνιο. Τώρα θα πεταχτεί η γνωστή π@π@ριά που θα λέει “μας πολεμάει το σύστημα που προβάλλει λάθος τους αγώνες μας” κλπ κλαψομ**νικα. Από μόνο του αυτό είναι ένα επιχείρημα να αλλάξετε τρόπο δράσης. ΔΕ λειτουργεί αυτός ο τρόπος, ΔΕΝ έχει προσφέρει κάτι, ΔΕ τον γουστάρουμε, στα ρώσικα πρέπει να σας το πουν;

Σε αντίθεση με όλα αυτά, διάβασα σήμερα στο έγκυρο (Oh no no please God help me RIFF) indymedia.org, ότι ο Ριζοσπάστης ετοιμάζει μειώσεις επαναστατικών μισθών με αντάλλαγμα την απόλυση σε περίπτωση άρνησης. ΓΟΥΑΟΥ. Γιάντα δε κάνετε κατάληψη στα γραφεία του τώρα; Λοιπόν συντρόφια, πρώτον. Αν ο μόνος λόγος των κινητοποιήσεων σας είναι να αισθάνεστε καλά με τη συνείδηση σας, προσπαθώντας να την πείσετε ότι τουλάχιστον αγωνίζεστε, δε διαφέρετε σε τίποτα με αυτόν που κάνει καταγγελία στο troktiko για ληγμένα πιροσκί από τον Σκλαβενίτη. Απλά στη δική σας περίπτωση προστίθεται το πρήξιμο σε συγκεκριμένο χώρο κάπου στη μέση του σώματος των πολιτών που σας ανέχονται. Δεύτερον. Εκμεταλλεύεστε την ανοχή που δείχνει ο κόσμος, λόγω τύψεων για το ξύλο που τρώγατε επί δεκαετίες από την δεξιά. Με μια διαφορά. Ο νέος 20άρης που δεν έχει μπαμπά κουκουέ, ΔΕΝ θυμάται τι θα πει δεξιά, με αποτέλεσμα εκτός από γραφικοί, να γίνεστε και μισητοί (once again, η ιστορία επαναλαμβάνεται, προσέξτε). Τρίτον. Το να χρησιμοποιείς φασιστικές μεθόδους, επειδή τις χρησιμοποιούν και άλλοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. Ο σκοπός ΔΕΝ αγιάζει τα μέσα, ειδικά αν είναι τόσο Μεγάλος και Τρανός όσο ο δικός σας. Δηλαδή αν η Αφροδίτη έμπαινε στο Τριώδιο και ο Ερμής ήταν ανάδρομος με την Σελήνη στον Υδροχόο και ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΤΕ, θα τις ξεχνούσατε με τη μια; Δε νομίζω.

Λοιπόν, δρόμο από τα καράβια και πηγαίνετε στις εργατοταβέρνες στην Τρούμπα, να πιείτε κανένα ούζο. Ούτως ή άλλως, για εκεί ξεκινήσατε από την αρχή.

4 σχόλια:

  1. Μα καλά, η Αλέκα όταν την ρωτήσανε προεκλογικά για τον εργασιακό μεσαίωνα στην Τυποεκδοτική, είπε οτι έχουνε εθελοντική εργασία. (Τα άλλα τα έκρυψε). Τώρα θέλουνε και μισθό "...οι υπάλληλοι του διεθνούς ιμπεριαλισμού.. ","..τα υπολείμματα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου...και..." ???? Α ρε Γκούλαγκ που χρειάζετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Indeed .........
    Σήμερα όμως θέλω να σε δω να χώνεις ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή