Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Γκρίνια νο31: http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_6130.html

Μπλόκο σε σεμινάριο της αμερικάνικης πρεσβείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!!!


Φραγμό στην εκ νέου προσπάθεια της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να χειραγωγήσει τις νεανικές συνειδήσεις με τις αξίες και τα ιδανικά του ιμπεριαλισμού, έστησαν χτες το απόγευμα φοιτητές του ιδρύματος. Οι φοιτητές κινητοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), με αφορμή την εκδήλωση - σεμινάριο που ...
συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το μορφωτικό τμήμα της αμερικάνικης πρεσβείας, με θέμα «Παγκόσμιες Προκλήσεις για τη νέα γενιά».Με σχετικές αποφάσεις των ΔΣ ΠΤΕΤ και Πληροφορικής, των Επιτροπών Αγώνα Φιλολογικού, Μαθηματικού, Φυσικού και ΤΕΙ, οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το χώρο έναρξης του διήμερου σεμιναρίου για ζητήματα σχετικά με τη «διεθνή χρηματοπιστωτική ανάπτυξη»,την «περιβαλλοντική πολιτική και αειφορία». Επιφύλαξαν αγωνιστική υποδοχή στην πρυτανεία και την κουστωδία των απεσταλμένων από την αμερικάνικη πρεσβεία διδασκόντων από Πανεπιστήμια του North Carolina Charlote και Minnesota που κατέφθασαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προκειμένου να «ντύσουν» με επιστημονική προσέγγιση την πολιτική εκμετάλλευσης και μακελέματος των λαών, αξιώνοντας μάλιστα μάταια να αποσπάσουν σε αυτή την κατεύθυνση την ανοχή και τη συναίνεση των φοιτητών.Οι φοιτητές κατήγγειλαν τις συνδιαλλαγές του Πανεπιστημίου με τους «αρχιμακελάρηδες των λαών», απέτρεψαν την προσπάθεια να μετατραπεί το Πανεπιστήμιο σε βήμα έκφρασης των ιμπεριαλιστών, αναδεικνύοντας παράλληλα την ανάγκη η επιστημονική γνώση και έρευνα να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, προβάλλοντας τη διεκδίκηση μιας άλλης ανάπτυξης με κριτήριο τα συμφέροντα, την ευημερία και την προκοπή των λαών, κόντρα στα καπιταλιστικά κέρδη.


Αυτό δεν είναι γκρίνια ακριβώς, αλλά πολιτική παρέμβαση ευαισθητοποιημένων (και ηλίθιων, ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΜΩΣ ΗΛΙΘΙΩΝ..) νέων. Για να εξηγούμαστε. Είστε ΦΑΣΙΣΤΕΣ! Δε το ακούσατε; ΕΙΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ! ΤΕΛΟΣ! Όταν όλη σας η ζωή πάψει να περιφέρεται γύρω από τον εαυτό σας, όταν κοιτάξετε γύρω σας και δείτε ότι υπάρχουν ακόμα 6.000.000.000 άνθρωποι σ'αυτό τον έρμο τον πλανήτη, ΙΣΩΣ καταλάβετε ότι ΔΕ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ! Έχετε γνώμη; Άποψη; Καλέστε κόσμο, κάντε μια συζήτηση και ΠΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ότι έχετε δίκιο! Το να κάθεσαι σαν τον ηλίθιο κρατώντας ένα παλιοπανό στο πανεπιστήμιο, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ σε κάποιον να εκφράσει την ΟΠΟΙΑ άποψη του, είναι 1000% φασισμός! ΝΑΙ! ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ! Και όταν καταλάβετε ότι η ζωή δεν είναι ρακόμελα και ξύδια και διαβάσετε κανένα βιβλίο ή εφημερίδα (ξέρετε, αυτό με τις σελίδες και τα γράμματα, δε σας θυμίζει τίποτα ε; ) ΤΟΤΕ και μόνο ΤΟΤΕ θα έχετε δικαίωμα να ΜΙΛΑΤΕ! Όχι αναπαράγωντας νεομπολσεβίκικες ρητορίες που η μόνη διαφορά που έχουν από ένα ξύλινο μπαστούνι είναι το ότι το δεύτερο ανοίγει και μυαλά, έστω κυριολεκτικά.. Τι καταφέρατε τώρα εκτός από το να γίνετε ΔΙΕΘΝΩΣ ρόμπα; Η πράξη σας είχε αντίκτυπο ακριβώς ΜΗΔΕΝ! Και μ'αρέσει που μιλάτε και για τα πανεπιστήμια των Η.Π.Α., λες και ξέρετε που πέφτει η Μινεσότα και η Βόρεια Καρολίνα! Τουλάχιστον οι φοιτητές αυτών των πανεπιστημίων πέρασαν με την αξία τους και όχι επειδή το υπουργείο Παιδείας θέλει να υπάρχουν γυράδικα στα Γιάννενα και στην Καρδίτσα. ΕΛΕΟΣ, ανοίξτε λίγο, ΛΙΓΟ γαμώ το διάολο μου το ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ και ακούστε και κανέναν άλλο να μιλάει, εκτός από τις προκηρύξεις του Ριζοσπάστη! Έχετε γίνει ΓΡΑΦΙΚΟΙ! Το μηδέν των γνώσεων σας μας προκαλεί γέλιο πια! Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς, ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου